Sarıyahşi Şehit Mesut Kılıç Anaokulu
ÖZAL MAH. AZERBAYCAN CAD. SARIYAHŞİ KAYMAKAMLIĞI BLOK NO6 SARIYAHŞİ / AKSARAY

VİZYON

Geleceğin sahipleri olan öğrencilerimize misyonumuz ışığında vereceğimiz eğitimle geleceği doğru yönlendirme ve iyi yönetme yetisi kazandırmaktır.

MİSYON

Biz; çağın gerektirdiği donanıma sahip uygun eğitim ortamlarında şartsız sevgi, şefkat ve pozitif disiplin anlayışı ile Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, milli ve evrensel değerleri benimsemiş, yaşayarak, görerek, deneyerek öğrenmiş, sorabilen, yorumlayabilen, özgür düşünceye sahip, haklarını bilen ve savunan, kendini ifade etme becerisi kazanmış, kendisi ve çevresiyle barışık, saygılı, hoşgörülü, sorumluluk sahibi, işbirliği, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma davranışlarını kazanmış, Türkçeyi güzel konuşabilen bireyleri ilköğretime ve hayata hazırlamak için varız.

Öğretim Şekli :Tekli

Tekli

Kalorifer (Katı yakıtlı)

Servis Bilgisi

Zorunlu eğitim kapsamında bulunmadığından dolayı okulumuza kayıt yaptıran öğrencilerimiz kendi imkanları ile ulaşım sağlamaktadırlar.

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Okulumuz, ilçe merkezinde bulunmakta olup; Aksaray´a 90 km, Şereflikoçhisar´a 32 km ve Kırşehir´e 40 km uzaklıktadır.

İlçenin toplam nüfusu 6801 kişidir. Evler soba veya kalorifer ile ısınmaktadır.

Proje Çalışmaları

Okulumuzda "BESLENME DOSTU OKUL" "OKULUM TEMİZ" "DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ" projeleri yürütülmektedir.